(ВІДЕО) Прикордонники вдосконалювали навики combat medic у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії

НАЗАД
15 травня 2024 14:21

Чотиритижневі курси бойових медиків (за протоколом TCCC CMC) пройшли українські прикордонники у Великобританії в рамках тренувальної місії Interflex. Навчання відбувалось в одному з учбових центрів британських Збройних Сил. Фахівці медицини прикордонного відомства прослухали курси із зупинки масивної кровотечі, відновлення дихання, накладання бандажів, евакуації та сортування за ступенем тяжкості поранених. Зайняття були поділені на теорію та практику. В кожній групі були свої інструктори не тільки з Великобританії, а з інших країн-членів НАТО. Наприкінці основного курсу, за результатами гарних показників з навчання, переважна кількість військовослужбовців ДПСУ була обрана на додатковий – інструкторський курс.

Цікавим було те, що до практичних занять залучались професійні актори, яких гримували під поранених різного ступеня важкості. Чудова акторська гра, відмінна матеріальна база та робота інструкторів повністю занурювали прикордонників в реальні бойові події та тримали їх у постійній напрузі.

Після складання іспитів усі військовослужбовці отримали сертифікати за проходження загального курсу, а ті що були відібрані на навчання, як інструктори ще додатковий. До речі, сертифікат інструктора надає його власнику право на викладання курсу бойового медика як в Україні, так і в країнах, що входять до НАТО. А ще, з першого учбового дня, перед кожним початком навчань, захисники урочисто піднімали Державний Прапор України та обов’язково о 09.00 вшановували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Варто зазначити, що у навчанні також брали участь медики Національної гвардії України.

Коментар: Олександр – прикордонник-медик

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси